Recept:Råriven kålrabbi och rödbeta
Rårivna rotsaker är ett utmärkt alternativ till sallatsbaserade sallader under vintern och den tidiga våren. Här är en variant med kålrabbi, som råriven smakar lite som en mildare rättika.
Ingredienser
För 2 personer
- 2 rödbetor
- 165 grammorot
1 morötter
- 2 msk27 gramolja
0,3 dl
6 tsk
- 0,5 msk vinäger
- salt
Total tidsåtgång: 10 minuter | Arbetstid: 10 minuter
Välj ett litet kålrabbihuvud när du ska råriva. De stora blir lätt beska i smaken.
Skala och riv rotsakerna fint. Spara de eventuella fräscha blad på kålrabbin. Häll sedan över en smula olja, vinäger och salt, och rör ihop. Finhacka eller klipp över kålrabbibladen på toppen.
Testa gärna med olika rotsaker. Moroten i det här receptet kan t.ex. med fördel bytas mot palsternacka, kålrabbin mot kålrot och rödbetan mot polkabeta.
Senast uppdaterad 2013-06-16 07:10